Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The Concourse, BBC & Valleywag

Draadbreuk verlinkt The Concourse, BBC & Valleywag
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Vierkante oogjes

Why are screens better than real life?

The Concourse
“Niet de hele dag voor de tv zitten, dat is slecht voor je ogen”. Hoe vaak wij dat wel niet gehoord hebben als kind. Waarom het slecht voor je ogen was, daar zijn we nog niet achter maar als moeders dat niet constant had lopen roepen, dan hadden we nooit buiten gekomen. Datzelfde geldt voor Drew Magary, die het inmiddels ook ziet bij zijn kinderen. De koters zitten dag en nacht achter tablets, smartphones en tv’s tot hij zegt dat het genoeg is. En dan gaan ze janken. In plaats van een huilerig Libelle-stuk over hoe verrot de jeugd wel niet wordt gemaakt, schrijft Magary er een aardig stuk over met de vraag waarom we het doen? Bijna alles wat je op het scherm ziet is nep, waarom is dat zoveel beter dan de echte wereld?

 

Wie wordt onze nieuwe evil overlord?

Which Is More Terrifying: Google or Facebook?

Valleywag
Oculus VR. Tot een week geleden kon het bedrijf niets fout doen en was hun Oculus Rift de natte droom van iedereen die tech een warm hart toedraagt. Hoe gooi je al die goodwill in één klap weg? Laat je overnemen door Facebook. Het sociale netwerk wordt meer en meer gezien als Het Kwaad. Ze willen alles van je weten. ALLES! Toch kan Google er ook wat van. Hoewel ze geen directe concurrenten van elkaar zijn, zijn beide bedrijven wel druk bezig met het vormgeven van een sci-fi toekomst waarin wij slechts pionnetjes zijn. Grote vraag: voor wie moeten we meer bang zijn? Valleywag zet een flink aantal aankopen van beide bedrijven op een rijtje en komt tot een niet heel goed onderbouwd, maar duidelijk antwoord. Wees bang voor de een, laat de ander lekker aanprutsen.

 

Asociale apps gaan het helemaal worden

The Short, Serendipitous Life & Untimely Death Of Antisocial Photo-Sharing App, Rando

Techcrunch
Kennen jullie de app Rando? Nee? Best zonde. De foto-app voor je smartphone is zo anti-sociaal als maar zijn kan. Je maakt een foto en die wordt verstuurd naar een willekeurige Rando-gebruiker ergens op de wereld. En als ruil krijg je een willekeurige foto terug. Je kunt zien waar die foto vandaan komt, maar niet van wie hij is. Geen reacties, geen likes, geen RT’s, Tings of nudges. Niks. Het was fascinerend, op een vreemde manier. Die app is nu dood. Teveel hackers, te weinig geld voor ontwikkelaars die de boel konden fixen. Maar de geest van Rando leeft voort. Het idee van een anti-sociale beweging bij app-makers blijft hangen, zo blijkt uit dit lekkere artikel.

 

Send in the droooones! (deel 134)

Data-stealing Snoopy drone unveiled at Black Hat

BBC
Het klinkt zo schattig, een Snoopy-drone. Je stelt je een quadrocopter met een natte neus voor, of iets in die richting. Vorige week verlinkten we een stuk van De Correspondent waarin uit de doeken werd gedaan hoe gemakkelijk iemand gegevens van je kon achterhalen via een openbaar wifi netwerk. Dat werd gedaan door iemand die op een stoel zat, in een koffietentje. Maak dat proces automatisch, plak het op een drone en je hebt een nagenoeg onzichtbare, vliegende data-steel machine. En dat is precies wat Glenn Wilkinson gemaakt heeft en waar dit interview van de BBC over gaat. Wifi uit en lezen maar!

 

Nog even over die M8

Can HTC thrive in a Samsung world?

The Verge
Productlanceringen zijn tegenwoordig geen hol meer aan. Je bent minimaal een etmaal kwijt waarin je naar één of andere wereldstad gesleept wordt, en tegen de tijd dat de presentatie eindelijk begint lopen er allerlei embargo’s af waardoor je alsnog achter de feiten aanloopt. Als journalist zit je daar dan als klapvee. Als zaalvulling. Decoratie voor de livestream. Ook HTC verprutste op die manier hun eigen lancering. Zo kon het dat The Verge (fotootje bovenaan) dus al lijvige stukken, reviews en achtergrondverhalen live had staan over de HTC M8 op het moment dat HTC’s Peter Chou koud achter de coulissen verdween. Maar de rondleiding die ze kregen over het kantoor van HTC levert een interessant stuk op met een goede vraag. Want dat HTC mooie toestellen kan maken, wisten we allemaal al. Maar kunnen ze ‘m ook verkopen? Check de slicke video ook even.