Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Huffington Post, The Atlantic & Pogue

Draadbreuk verlinkt Huffington Post, The Atlantic & Pogue
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Je blackberry of je leven

‘How stolen smartphones end up in the hands of colombian cartels’

Huffington Post

Mobiele telefoons zijn de nieuwe cocaïne. Niet zozeer omdat ze ontzettend verslavend zijn of omdat je er meer van gaat doen. Nee, voornamelijk omdat Zuid-Amerikaanse criminele organisaties geld verdienen met grootscheepse handel in gestolen telefoons. En zoals Zuid-Amerikaanse criminele organisaties betaamt, gaan ze daarbij letterlijk over lijken. The Huffington Post heeft een hele serie over gestolen smartphones, maar deze longread is vooral de moeite waard. Waarom je in Bogota ab-so-luut niet met een telefoon in je hand op straat moet lopen, waarom de regering bloedende telefoons op tv laat zien en hoe die dingen de grens over gesmokkeld worden. Wat een wereld…

 

De toekomst begon in 1968

‘The mother of all demos’ is 45 years old, doesn’t look a day Over 25

The Atlantic

Afgelopen week was het precies 45 jaar geleden dat de tech-demo’s aller tech-demo’s gegeven werd. De opperdemo. De moeder van alle presentaties. Anders dan we gewend zijn geen hippe CEO op sportschoenen die het publiek in extase brengt met ‘one more thing’. Ook geen kolderieke Broadway-musical om de functies van een telefoontje te tonen. De presentatie van onderzoeker Douglas Engelbart was een redelijk saaie vertoning. Maar wát er getoond werd ging destijds de voorstelling te boven. De computermuis, videobellen, een grafische interface. Engelbart legt in één presentatie de basis voor ontzettend veel hedendaagse tech. En dat in 1968.

 

Hacken; suffe bedoening

5 hacking myths you probably believe (thanks to movies)

Cracked

Hackers blijven tot de verbeelding spreken. Vrij belangrijk voor dat beeld zijn film- en tv-makers die werkelijk geen flauw benul hebben van waar ze het over hebben. Dus ontzenuwt white hat hacker Caleb Brinkman 5 hardnekkige mythes over ‘zijn’ mensen. Teleurstellend: anders dan de film Swordfish ons doet laten geloven, wordt er weinig gehackt in hippe clubs met een pistool tegen het hoofd en vrouwenlippen om de leuter. Saaaai!

 

Pruts-lijstje van belangrijke personen

The Verge 50

The Verge

Ze lopen weer eens te prutsen bij The Verge. Ook zij willen een lijstje maken voor het einde van het jaar en besluiten een top 50 van de meest belangrijke personen te maken. Nu is Draadbreuk nog maar een paar maanden bezig, dus is het begrijpelijk dat wij er nog niet in staan. Maar waar zijn de Van Ringelesteins en de Klöppings? De Funnekotters en Ballegoies? Waarom staat elektrisch-auto-profeet Vincent Everts er niet in? Ondanks deze opzichtige blunders is het best een lekker lijstje, met dito vormgeving en mooie bio’s van mensen die ook niet stil hebben gezeten in 2013.

 

Smell-O-Vision: het is er!

The world’s first smell-enabled iPhone app

David Pogue

Enkele weken geleden hadden we het op Draadbreuk uitgebreid over Smell-O-Vision: de mogelijkheid om geur toe te voegen aan films of games. Er passeerden verschillende experimenten de revue, maar voor tech-journalist David Pogue is het werkelijkheid: hij heeft Smell-O-Vision op zijn iPhone. Dat blijkt vies tegen te vallen. Het betreft een eenvoudig spelletje met een bijbehorend geur-accessoire en als we hem moeten geloven is er geen hol aan. Maar goed, de opbrengsten van de veiling van de drie beschikbare exemplaren gaat naar Het Rode Kruis. Vooruit dan maar, voor het goede doel.

 

Mijn telefoon begrijpt me niet

The contextual awakening: how sensors are making mobile truly brilliant

iMore

Jullie hebben natuurlijk allemaal het interessante verhaal over iBeacon van Paul Gersen gelezen. En zo niet, dan ga je dat nu eerst even doen. Maar iBeacon is maar één sensor in een moderne smartphone. Rene Ritchie raapt alle nieuwe snufjes in de smartphone bij elkaar en probeert uit te vogelen hoe ze ons in de toekomst gaan helpen en bovenal…ons eindelijk eens gaan begrijpen.