Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The New Yorker, Visual.ly & Quartz

Draadbreuk verlinkt The New Yorker, Visual.ly & Quartz
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Fotogenieke auto

Auto correct

The New Yorker
Nope, heeft niets te maken met het toetsenbord op je smartphone maar alles met zelfrijdende auto’s. Momenteel zijn die levensgevaarlijk, zo blijkt al snel uit deze longread van Burkhard Bilger. Niet omdat ze niet goed werken. Integendeel, hij kon er een week eentje gebruiken en tikte grotendeels de gelinkte lap tekst terwijl hij over de snelweg gereden werd. Het zijn juist de automobilisten om hem heen die zoveel toeren uithalen om de zelfrijdende auto met hun smartphone vast te leggen terwijl ze eigenlijk op de weg moeten letten. En dat is niet de enige reden dat het nog wel eens heel, heel lang kan duren voor ook jij een zelfrijdend exemplaar bij de dealer koopt.

 

 

Koning Blauwtand

Origins of common UI symbols

Visual.ly

‘Infographic’ is een groot woord voor dit kleurrijk opgemaakte artikel. Maar inhoudelijk is hij erg geestig. We hebben geaccepteerd dat elke play-knop een driehoekje er op heeft. En als we een -a- met een kringel er omheen zien weten we meteen wat het is. Al die symbolen die op knoppen, klepjes en aansluitingen op onze gadgets staan… waar komen die eigenlijk vandaan? De oorsprong van veelgebruikte symbolen is soms leuker dan je zou verwachten, met Viking-koningen en de staf van Neptunus. Soms hebben we ook gewoon geen idee.

 

 

Nokia4ever

The German Plot to Give You Complete Control of Your Phone

Wired

We zijn niet zo dol op German plots, maar deze speelt in op dé trend van dit moment: je afzetten tegen grote telefoonfabrikanten die hun toestellen zo maken dat je er zelf niets aan kunt aanpassen en elke twee jaar bijna gedwongen een nieuw toestel van ze moet kopen. Je hebt Fairphone, die claimt dat je een telefoon pas echt bezit als je ‘m open kunt maken. Phonebloks maakt furore met een wil Lego-concept dat nu door Motorola is opgepikt. En in Duitsland is een bedrijfje bezig met de oude, trouwe Nokia N900. Het idee is om die telefoon eindeloos upradebaar te kunnen maken, net als vroeger je pc. Nu klinkt de Nokia N900 niet als een toestel waar we op zitten te wachten, maar het idee er achter klinkt dan weer erg tof.

 

 

Knip- en plakwerk met miljoenen

The one problem with Dropbox’s $8 billion valuation

Quartz

Je kent Dropbox toch? Deze cloud-dienst is na een nieuwe investeringsronde 8 miljard dollar waard. Aldus Dropbox zelf, maar toch. Techjournalist Christopher Mims legt even heel kort uit waarom Dropbox wel eens een probleem kan hebben met het vasthouden van die waarde. Toen hij een andere clouddienst wilde gebruiken was het een kwestie van CTRL+A, CTRL+C, CTRL+V. Dat gaat net iets te gemakkelijk om een bedrijf gezond te houden.

 

 

Review als kunst II

Xbox One: the review

Polygon

Vorige week verlinkten we de PlayStation 4 review van Polygon, deze week hebben ze een extra smaak: de Xbox One. Zelfde verhaal, zelfde fraaie jasje, andere console. Hoewel het volkomen zinloos is om een nieuwe spelcomputer direct een cijfer te geven – geef gameproducenten de kans om te wennen aan zo’n apparaat – is het leuk om de ratings te vergelijken. De PS4 kreeg van Polygon een 7,5, de Xbox One een… enfin, check het zelf maar.