Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt GamingBlend, de Correspondent & TLDR

Draadbreuk verlinkt GamingBlend, de Correspondent & TLDR
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Privacy voor dummies

‘Nee, je hebt wél iets te verbergen’

De Correspondent

Ultieme dooddoener als je eens een goede discussie over (online) privacy wilt voeren. “Ze mogen van mij alles weten, ik heb niets te verbergen!” Ammehoela, iedereen heeft iets te verbergen. Het is alleen lastig praten met mensen die dat oprecht vinden. De Correspondent zet in een lijvig stuk uiteen waarom dat soort mensen geen idee hebben wat ze zeggen. Het stuk komt moeilijk op gang. Met zinnen als: “Wie zich bedient van het argument ‘ik heb niks te verbergen’, gaat dus voorbij aan de notie dat de ‘ik’ in die zin al veronderstelt dat je iets aan het verbergen bent” sus je zelfs je debatclubje in slaap. Maar daarna volgen enkele interessante en steekhoudende argumenten. Must read!

 

Spoorzoeken in uitnodigingen

The art of the tease: 10 years of Apple event invites

The Verge

Daags voor productlanceringen van Apple krijgt de genodigde pers een uitnodiging. Normaal check je de datum en plaats die er op staan en zet je dat in je agenda, maar niet bij Apple. De afbeeldingen en onderwerpen op de uitnodiging zijn als een jerrycan benzine op het toch al welig wakkerende vuur van geruchten over het aan te kondigen product. The Verge zette alle uitnodigingen van de afgelopen 10 jaar eens op een rijtje en keek wat er uiteindelijk werd aangekondigd. Het artikel is van vóór de laatste aankondiging, dus je moet zelf even bepalen hoe de ‘There’s still a lot to cover’ uitnodiging verwees naar de iPad Air.

 

Nakende Ellen Page

Sony Tries To Stop Nude Images From Beyond: Two Souls From Spreading Online

GamingBlend

Kent u Ellen Page? Het is een niet onaantrekkelijke Hollywood-actrice die recentelijk gedigitaliseerd is als hoofdrolspeler in computerspel Beyond: Two Souls. In dat spel zit een douche-scène. Maar voor je nu de broek losknoopt, alle interessante stukken Page blijven netjes buiten beeld. Tenminste…dat was de bedoeling. Maar er verschenen toch screenshots online waarop van alles (lees: alles) van mevrouw Page te zien was. Dat was niet de afspraak, en de vraag is nu: wie gaat er boeten? Hoe kan het dat de digitale, nakende Ellen Page van top tot teen in het spel zit, als ze eigenlijk niet te zien moest zijn? Waarom hield Sony niet zijn mond, dan hadden wij het er nooit over gehad. En waar staan die screenshots? Een interessante schuldvraag, we volgen het. En google zelf maar naar die screenshots. Viespeuk.

 

Dagboek van een gamedeveloper

Creating a complete Android game from scratch in one month

Bigosaur

Wij houden wel van figuren die zichzelf een beetje uitdagen. Milan Babuškov, bijvoorbeeld. Wil graag een Android-game maken, maar het ontbreek verder nog aan een idee. Om de druk een beetje op te voeren start hij een blog met de boodschap dat het spel in dertig dagen af moet zijn. In hapklare brokken beschrijft Milan alle stappen die bij het ontwikkelen van een game horen en het gaat nog sneller dan verwacht ook. Afgelopen dinsdag was zijn werkje (Drone Invaders) af en dat na pas 23 dagen. Hulde! Het eindresultaat is hierrr te vinden in de Play Store.

 

Leven zonder het web

The Unicorn: zoektocht naar iemand die geen internet gebruikt

TLDR (podcast)

Uit onderzoek blijkt dat vijftien procent van de volwassenen in Amerika geen internet gebruikt. Maar wat doen al die miljoenen mensen dan met hun tijd? TLDR, een uitstekende podcast, zocht een internetloze op, vroeg ‘m naar zijn beweegredenen en gaf een inkijkje in de wondere wereld van het wereldwijde web. Fascinerend en het zet je tot nadenken, want hoe is het mogelijk om te werken of überhaupt te leven zonder internet? Nou, het kan dus toch.