Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zo’n refurbished iPhone, moet ik dat nou doen?

Zo’n refurbished iPhone, moet ik dat nou doen?
Afdeling Commercie

Een vraag die we best vaak krijgen? Moet ik een refurbished telefoon kopen?  Die vraag beantwoordde vroeger altijd met ‘NEE’, maar door keurmerken en een hele sterke kwaliteitscontrole is dat tegenwoordig iets anders. 

Allereerst wat is een refurbished telefoon, waarde Draadbreuk? Nou, dat is feitelijk een opgeknapte tweedhandstelefoon, voorzien van nieuwe accu of scherm. Ook zijn ze volledig gecontroleerd op andere soft en hardwarefouten. Deze procedure is tegenwoordig zo nauwkeurig, dat je de telefoon verre van tweedehands kunt noemen. Alleen al om die reden wordt er vaak verwezen naar . ‘refurbished’.

Refurbished: dat is toch van iPhone?

Het is een term die je voornamelijk kent van iPhones, maar tegenwoordig hebben ook Samsung en Huawei refurbished varianten. Wil je bijvoorbeeld een refurbished Samsung Galaxy S9 of refurbished iPhone 7, dan is dat goed mogelijk.

Er bestaan anno nu zelfs complete keurmerken. Check vooral even onderstaande video van Techniek Nederland, het vroegere UNETO-VNI.

Meer informatie over het keurmerk refurbished kun je overigens hier vinden.

Tips bij aanschaf refurbished iPhone of Galaxy telefoon

  1. Cosmetische gebruikssporen
    Een iPhone is mooi, maar als hij onder de krassen zit, is ie net zo mooi als een gemiddelde Alcaltel (lelijk, dus). NU kan dat voor jezelf geen probleem zijn, geef je niets om het uiterlijk. In dat geval is het direct een aardige keuze. Doe je er een fijn hoesje omheen, ziet niemand er meer wat van.
  2. Software updates
    Doorgaans zorgen aanbieders van refurbishd telefoons ervoor dat ze hun smartphones voorzien van de allernieuwste software updates. Toch is het wel belangrijk om te controleren. Draait die blinkende iPhone op een oude versie? Dan moet je het lekker laten. Kans is groot dat als je gaat updaten de boel uiterst traag wordt
  3. Check de prijs!
    Refurbished telefoons lijken vaak een stuk goedkoper. Daar wordt ook flink mee geadverteerd. Maar is dit ook zo? Zeker op internet zijn er vaak aanbieders van telefoons die weleens een flink de prijsstunter uit kunnen hangen. En dan kun je dus gewoon een compleet nieuwe telefoon krijgen, in plaats van een (flink) opgeknapte oude. Vergelijkers als Kieskeurig.nl of BesteProduct bieden in zo’n geval uitkomst. Let op: vergelijkers hebben soms ook automatisch refurbished modellen in hun ranglijst staan. Controleer dit dus even.
  4. Check garantie
    Praktisch elke winkel geeft garantie wanneer je een refurbished telefoon koopt, maar de lengte kan nogal flink verschillen. Soms is het een paar maanden, soms een jaartje of twee. En dat is best belangrijk. Er zijn bij een refurbished telefoon namelijk zaken die je moeilijk kunt weten: hoe is de accu? Wordt de telefoon niet te warm doordat hij niet goed is schoongemaakt? Daar kom je pas achter bij gebruik. En dan is een goede garantie wel zo handig.
Deze is nog niet af.