Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (32)

’t Wereldje (32)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Kotsen met David Attenborough

David Attenborough mag zondagochtend best wel bij ons in 't oor komen fluisteren

David Attenborough mag zondagochtend best wel bij ons in ’t oor komen fluisteren

 

De beste remedie tegen een fikse kater? Komt-ie: voor het slapen gaan een flink glas water met twee paracetamolletjes, ’s ochtends een Bloody Mary en daarna een natuurdocumentaire met David Attenborough kijken. Niets werkt zo opkalefaterend voor het pijnlijke brein als de zalvende stem van Sir David. Kun je de avond ervoor je helemaal volgegoten hebben met bierenpils, na drie afleveringen van Planet Earth voel je je weer zo fris als een hoentje. Helaas gaat de inmiddels alweer 87-jarige bioloog ook met zijn tijd mee. Zijn komende film Conquest Of The Skies wordt namelijk gemaakt voor de Oculus Rift. Maar lieve mensen van Draadbreuk, dat vonden jullie toch een HEUL tof apparaat? Klopt, maar we moeten er niet aan denken zo’n virtual reality-skibril op te zetten als we een bonkend hoofd, een ruwe tong van de nadorst, de smaak van dooie vogeltjes in onze mond en een zeurende neiging om te kokken hebben. We hopen dat de Rift binnenkort met een extra lang snoer wordt geleverd. Kunnen we Conquest Of The Skies lekker hangend boven het toilet kijken.

4. Lol: Japanner maakt smart glasses nog debieler

Vroeger plakten ze luie ogen af, nu projecteren ze ze gewoon op een bril

Vroeger plakten ze luie ogen af, nu projecteren ze ze gewoon op een bril

 

Zoals jullie, trouwe lezers van Draadbreuk, inmiddels wel weten, hebben wij het niet zo op Google Glass. Die zijn namelijk voor heel vervelende mensen. Van die lui die klagen over geluidsoverlast als je met je raam open op een heel schappelijk volume een muziekje draait, maar zelf wel om elf uur ’s avonds met een klopboormachine een keukenkastje gaan vervangen. Die een pizza peperoni bestellen en dan het vlees eraf halen, omdat ze niet weten of het wel biologisch is. En daarna bij de snackbar een gehaktstaaf bestellen. Dat soort types. Wij proberen de slimme brillen op onze eigen manier de nek om te draaien, door jullie in onze verhalen er telkens op te wijzen wat voor trieste bedoening het is. De Japanse professor Hirotaka Osawa pakt het anders aan. Hij ontwikkelde zelf een bril die nog hilarischer is dan zijn Google-broertje. Op de buitenkant van de glazen zitten namelijk oled-schermpjes die computer gegenereerde ogen projecteren. En het mooie is: die ogen reageren op emoties als je er zelf even geen tijd voor hebt. Wat daar het nut van is? Geen idee, maar het ziet er echt hilarisch uit. Het wtf-momentje van de dag. God, waar zou het leven saai zijn zonder Japanners.

3. Draadbreuk-redacteuren leven langer

Hoe vaak wij de dood niet in de ogen hebben gekeken tijdens een ritje met Ger...

Hoe vaak wij de dood niet in de ogen hebben gekeken tijdens een ritje met Ger…

 

Het was deze week een trieste bedoening op de burelen van Draadbreuk. We zijn in een rouwstemming, alsof er een stukje van onszelf is gestorven. Ger heeft namelijk zijn auto verpatst. Nu denk je misschien: Goh, jongens, dat is toch maar een vervoersmiddel, een barrel dat toch al uit triestheid uit elkaar viel? Dat laatste is zeker waar, maar potverdrie, wat hebben we een legendarische tijden met de legendarische Volvo gehad. Al die bijna-doodervaringen als Ger weer eens twitterend met 120 kilometer per uur op de verkeerde baan zat. De schietgebedjes op de achterbank als er voor de zoveelste keer vreemde lampjes op het dashboard gingen branden. De gekruiste vingers als de motor dreigde te ontploffen en we nog een kilometer of tien naar huis moesten rijden. Honderdvijftig euro heeft Ger ervoor gekregen, de tape om de bumper vast te houden was inbegrepen. Het goede nieuws: de levensverwachting van jullie favoriete techjourno’s is omhoog geschoten, bejaarden kunnen weer veilig oversteken en kinderen mogen weer buitenspelen. Maar wij voelen een leegte.

2. Nokia elektrocuteert klanten

De opladers van Nokia: ook handig als je je haar wilt ontkrullen

De opladers van Nokia: ook handig als je je haar wilt ontkrullen

 

Pijnlijk mediastatement van Nokia deze week. Er schijnt in verschillende landen iets niet helemaal goed te zijn gegaan met de productie van de Lumia 2520. Of liever gezegd: de oplader van de tablet. Het plastic kapje van de metalen oplader wil namelijk nog wel eens loslaten en zoals we allemaal weten is de combinatie ijzer, 220 volt en je vingers niet heel gezond. Je kunt net zo goed met je broodrooster in bad springen, zullen we maar zeggen. Maar vreemd genoeg was dat niet eens het lulligste van het nieuws. Nokia schrijft namelijk dat er zo’n 30.000 laders worden teruggeroepen, onder meer in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland en Rusland. Pardon? Dertigduizend stuks? Dat is natuurlijk net zoiets als een supermarkt die in een maand tijd drie sperziebonen heeft verkocht. Rampzalige aantallen, en dan probeer je als bedrijf je schaarse klanten ook nog eens te elektrocuteren. Door dit soort businessmodellen snappen wij de teloorgang van Nokia wel.

1. Google Glass: nu ook niet werkend te verkrijgen

Een Google Glass zonder eikel in het wild.

Een Google Glass zonder eikel in het wild.

 

Oké, dit bericht hebben we nu vijfentwintig keer gelezen en we kunnen er nog steeds niet met ons hoofd bij. We nomineren het alvast voor het meest onzinnige idee van het jaar. Zitten jullie er klaar voor? Google heeft inmiddels ook door dat de prijs van hun smartbril wel eens een hindernisje kan zijn voor klanten. Vijftienhonderd euro is natuurlijk best veel en wat nou als hij helemaal niet lekker zit? Daarom levert het bedrijf nu voor vijftig dollar een dummy. Ziet er precies zo uit als de echte Google Glass, maar er is een verschil. HIJ WERKT NIET! AARGH! HIJ WERKT NIET! Alsof je een testvaartje wilt gaan maken met je beoogde nieuwe boot, maar bij het water aangekomen zegt de verkoper: “Sorry meneertje, tot hier en niet verder. Deze boot vaart natuurlijk niet, het is een dummy. U kunt wel op het dek gaan staan, maar we laten ‘m niet het water in. Dan zinkt-ie. Veel plezier trouwens!” Wij gaan even met ons hoofd heel hard tegen de muur aan bonken.