Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (30) met Evernote, Pocket en…eh…Flappy Bird?

Dennis de Vries

Maandagavond is nog altijd de avond van Uitbuiken. Na de warme hap, voor het bakkie pleur even het laatste technieuws bespreken. Hoewel dat ‘laatste’ nieuws de laatste weken lastig was. De halve redactie verkeerde in tropische oorden wat opnames vrij lastig maakt. Uitbuiken ‘speciaal’ was de oplossing. Van tevoren opgenomen, met tijdloze onderwerpen zoals vandaag: onze meestgebruikte apps. Dat blijkt minder tijdloos te zijn dan we hadden gehoopt. Terwijl er inmiddels alweer een generatie opgroeit die ‘Flappy Bird’ niets zegt, is dat in deze Uitbuiken Speciaal nog een veelbesproken onderwerp.

Yup, weken geleden was Flappy Bird nog ‘hot’. Inmiddels zijn we al zoveel verder dat het bijna weer ‘in’ is op een retro manier. De ontwikkelaar heeft inmiddels te kennen gegeven het spel wellicht terug te brengen, en ondertussen worden pinmachines gehackt om óók het suffe spelletje te spelen (in plaats van jou te laten betalen). Vreemd genoeg is Flappy Bird niet bepaald een app die Paul, Ger en Dennis vaak gebruiken. Welke dan wel?

Evernote en Zite

Paul is een druk man. Als hij niet druk is met dingen, dan is hij wel druk met andere dingen. Dan is het belangrijk dat je altijd dingen kan opnoteren en die later gemakkelijk terug kun kijken. Evernote is dan een begrip. Een uitgebreide app om allerlei notities, reminders, hersenspinsels en beeldmateriaal op te slaan. Alles staat in de cloud, dus is ook op andere apparaten prima te bewerken. Daarnaast kan Paul niet zonder Zite, dat belangrijk nieuws voor hem selecteert en weergeeft.
> Meld je aan voor Evernote
> Download Zite voor iOS of voor Android

Pocket en Chrome to phone

Ook Dennis is druk met dingen, en dan heeft hij dus vaak geen tijd om long reads te lezen. Hoe kan het dan toch dat er elke zondag een selectie van tofste verhalen aangeraden wordt? Pocket, dat is hoe. Met deze app, en bijbehorende browser plugins, kun je met één druk op de knop websites, verhalen, artikelen, foto’s en video’s bewaren om later terug te lezen of te kijken. Ook hier staat alles in de cloud, dus wat je op je smartphone niet kunt lezen vind je later moeiteloos terug op je desktop. Of andersom. Het is er zelfs voor e-Readers. Los daarvan is Dennis nog altijd blij met ‘Chrome to phone’. Een simpel appje dat linkjes uit de browser direct naar je smartphone stuurt. Werkt, anders dan de naam doet vermoeden, niet alleen met Chrome.
> Meld je aan voor Pocket
> Download Chrome to Phone.
Of gebruik gewoon Chrome als browser op pc en mobiel, kan ook.

NOS en Snapchat

Nieuwstijger als Ger is, noemt hij een nieuwsapp. Specifieker, die van de NOS. Hun iPhone-app streamt uitstekend live-video, wat destijds tijdens de Olympische Winterspelen ideaal was. Daarnaast zijn ze snel met hun ‘breken nieuws’ pushberichten. Dat heeft hij gemeten. Verder ‘doet’ Ger natuurlijk aan Snapchat. Niet om foto’s van zijn leuter te sturen, maar omdat hij privacy belangrijk vindt. Het feit dat dat zijn fotootjes, hoe onschuldig ook, bij iemand op de smartphone of ergens op een server blijven maakt hem erg rustig.
> Download de NOS app voor alle platformen
> Download Snapchat voor iOS of voor Android.

Nu zijn we benieuwd: welke apps kunnen jullie niet zonder? Tip ons, wij zijn altijd op zoek.

Tot volgende week!

Reacties

  1. teun98

    Mijn favoriete app: Draadbreuk.nl! Oh nee tuurlijk! Die bestaat nog niet! Graag snel wat aan doen 😛 Zou fijn wezen 🙂

  2. BroodjeKaas

    Chrome to Phone is inderdaad handig, maar ik gebruik het niet meer sinds ik een laptop heb met NFC (dat werkt beide kanten op). Ik heb het ook niet zo op algoritmes die artikelen voor mij aandragen. Ik gebruik zelf de Press RSS-reader (Android): het mooie is dat je daar – net zoals bij Pocket – gestripte versies krijgt van sites (mét plaatjes, zonder opmaak en reclame). Ook interessant: Aviate, de Android-launcher van Yahoo die zich aanpast aan je omgeving en je dagritme (ik gebruik ‘m soms, maar ik ben zó gewend aan mijn eigen startscherm dat ik hem nog niet omarmd heb).